Túrák, útvonalak

Hazánk történelme, hadtörténete iránt érdeklődőknek tervezett túraajánlataink

A Magyar Honvédség tűzkeresztségben történt születése, kialakulása szorosan összeforr a Velencei-tó északi partjával, Pákozd-Sukoró térségével. Az 1848. szeptember 28-29-i sorsfordító eseményeket számtalan emlékhely, emlékmű őrzi a térségben. Ha valaki a bringázást hadtörténeti ismeretekkel kívánja kiegészíteni, az alábbi lehetőségeket ajánljuk:


Kulturális, irodalmi jellegű kerékpártúrák

A Velencei- tó környezetét két kiemelkedő irodalmárunk szelleme lengi körül. A Drótszamár Kempingtől néhány km-re született Gárdonyi Géza és Vörösmarty Mihály. Ezek a túrák remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kerékpározás örömeit, kulturális tapasztalattal és élményszerzéssel egészítsék ki. A kulturális kerékpáros túraajánlataink útvonalán számos irodalomtörténeti érdekességgel találkozhat, jelentős helyszíneit látogathatja meg.

Nemzeti Emlékhelyek látogatása

A Drótszamár Kemping kiemelten szerencsés fekvésének köszönhetően abban az egyedi helyzetben van, hogy 20 km-es körzeten belül két Nemzeti Emlékhely is megtalálható, amelyek egy egynapos, kellemes, akár gyermekes családoknak is ajánlható kerékpáros túra keretében felkereshető.


Természeti érdekességeket felkeresni vágyóknak

A Drótszamár kempingtől karnyújtásnyira található a Velencei – hegység, amely számtalan földrajzi, geodéziai érdekességet és szépséget kínál az ide látogatóknak. E helyek felkeresése nagyon szép kerékpáros kirándulást biztosít.